pondělí 13. ledna 2014

Pozor pozor!

Potřebuji Vaši pomoc... Ano! Tvoji, Tvoji a Tvou také! 

V rámci přípravy a tréninku pro mnohem ošklivější věci, potřebuji probudit k životu své překladatelské schopnosti. Jelikož je vždy daleko lepší spojit příjemné s užitečným, první, na koho se obracím, jste Vy.

Máte svoje oblíbené ff povídky v angličtině, nebo jste o něčem velmi dobrém slyšeli, a chtěli byste si to přečíst v naší krásné mateřštině? Dejte mi vědět a pokud to bude stát za to, můžete jako první ohodnotit mé schopnosti v novém poli působnosti. 

Otevřené jsou všechny fandomy, které jsou trochu rozšířenější, takže se v nich úplně neztratím v terminologii, a může se jednat o díla krátká i delší - dle libosti.

Zároveň chci zdůraznit, že překladatelská sekce by neměla nijak výrazně zpomalit chod mé originální ff tvorby. Cílem je zvýšit přísun příběhů pro Vaše pobavení a zpestření volného času, zatímco já uklidním své svědomí tím, že se skutečně pečlivě připravuji pro svá studia. Ano, přiznávám se bez mučení, jsem prachsprostný anglista, ehm. Nebijte mě :)

Návrhy zanechte prosím v komentářích, a potom si uspořádáme třeba hlasování, do čeho se pustit. Co Vy na to? 

Zdraví Vaše Pecka :)

12 komentářů:

  1. https://www.fanfiction.net/u/2227840/The-Fictionist
    Hodně dobrá je povídka - Hráč minulosti n eboÚtěcha ve stínech... prostě pár Tom a Harry.. názvy si nejsem jistá, jelikož některé povídky už někdo překládal, ale pak byli překlady vymazány... :(

    OdpovědětVymazat
  2. https://www.fanfiction.net/s/5901596/1/Twentyone-days

    Je to o tom, že v lektvarech se stane nehoda a uvízne třídu Harryho Pottra na 21 dní. Nebelvír se Zmiozelem a hlavně Harry se Severusem v jedné třídě zavřeni 21 dní. Je to žůžo povídka ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doufám že je to ten správný link ;)

      Vymazat
    2. To by sa mi páčilo.
      ;)

      Vymazat
  3. http://vruon.huu.cz/panelleft/ostatni/dalsi-odkazy/anglicke-povidky

    Ahoj,
    tady je link na vruonem doporučené povídky. Dle obsahu a ohlasů by měli být všechny skvělé.
    Možná si z nich něco vybereš.

    OdpovědětVymazat
  4. https://www.fanfiction.net/s/1962685/1/A_Stranger_in_an_Unholy_Land

    Mě osobně se opravdu líbila tahle povídka a moc ráda bych si ji přečetla v češtině.
    Harry se při střetu s Voldemortem dostává do jiné reality/vesmíru kde jeho já spolupracuje s Voldemortem a smrtijedy proti Fénixovu řádu.

    OdpovědětVymazat
  5. https://www.fanfiction.net/s/5077573/1/RuneMaster

    Tahle povídka je dle mého mínění skvělá. Harry ve třetím ročníku skončí s věštěním společně s Hermionou. Místo toho se dá na Starověké runy a zjistí, že na ně má docela talent :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj. Nevím, jestli znáš trilogii Resonance-Revolution-Resolution. Je od autora jménem Salamander. Na těchto stránkách( http://hpff.wgz.cz/rubriky/corcaroli/resonance ) je přeložena Resonance a Revolution. Třetí díl - Resolution ( https://www.fanfiction.net/s/3470741/1/Resolution ) přeložen není a je to opravdu škoda. Na začátku Resonance chvíli trvá, než se příběh rozjede, ale pak si udržuje stálou, opravdu kvalitní úroveň. Kapitoly jsou ale opravdu dlouhé, možná proto se do toho moc překladatelům nechce :-) Myslím ale, že bys volbou této povídky hodně čtenářů potěšila :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  7. https://www.fanfiction.net/s/5077573/1/RuneMaster Bohužel jsem si nemohl toto nádherné dílko přečíst poněvadž má znalost angličtiny nesahá tak dalece abych si jej mohl plně užít a úchvatný google překladač toho také moc nezmuže :-D Ovšem dle toho co jsem zvládl pochytit z vyprávění druhých a svého zkoumání ji považuji za zajimavou a byl bych velice rád kdyby si i na tuto povídku pohlédla. Děkuji. S úctou jeden věrný čtenář

    OdpovědětVymazat
  8. https://www.fanfiction.net/s/7066670/1/Harry_Potter_and_the_Return_of_the_Squib_Son Celkem nápaditá povídka, i když má celkem dost kapitol, nejsou moc dlouhý. Harryho bratr je Vyvolený a o něm si všichni myslí, že je moták, ale nakonec dostane dopis z Bradavic... google překladač je super, ale jak na co... Zkus se na ni podívat, děkuju

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji všem za návrhy! :) Sešlo se nám jich tu pěkných pár, takže se na ně mrknu a uvidíme :) Čímž se snažím naznačit, že kapitolovky už prosím nenavrhujte :) Jsem jen jedna malá Pecka (hihi) Všechno krátké, dejme tomu do takových 20 tisíc znaků, navrhujte na nové stránce v sekci návrhy, děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a já zrovna dopsala svůj seznam navrhovaných povídek :D bohužel mi nešel odeslat, moc znaků :D ale stejně většina příběhů byla neskutečně dlouhá :D Přesto bych napsala jednu povídku, která mě zaujala natolik, že jsem se ji rozhodla i soukromě přeložit, je to spíš psychologické dílko o pěti kapitolách a člověk musí hodně přemýšlet v některých chvílích o významu, ale jinak bych to doporučila asi všem, vzhledem k tomu že můj překlad zůstane nejspíš nikdy nedokončen i nevydán, byla by věčná škoda se o tento skvost nepodělit :) jde o dílo The Isle of Lewis od překladatelky elinaz, v originále ruská povídka od Valley - https://www.fanfiction.net/s/6518656/1/The-Isle-of-Lewis
      :)

      Vymazat